Senine veekann andis ootamatult otsad… tänaseks oleme juba paar nädalat kasutanud keetmiseks potti, aga seda lõputult tegema siiski jääda ei sooviks. Seega otsime uue! Ja kui juba veekeetja otsimiseks läheb, siis võiks leida sellise, mis ka meie uude koju tulevikus hästi sobiks. Tegemist ikkagi ju esemega, mis paljudes kodudes pea igapäevaselt kasutuses ja alati nähtaval kohal.

Selleks küsisime ka meie jälgijate käest, milliseid brände ja ilusaid veekeetjaid nad soovitavad ning vastused oli mitmekesised ja põnevad. Jagame kõiki mainitud variante ka Teiega. Lisaks “tavalistele” elektrilistele veekeetjatele pakuti meile üllatuseks ka veekeedukanne, millega soojendatakse vett otse pliidi peal. Kuna see mõte meile väga meeldima hakkas, siis nende kahe omaduse järgi neid ka siin artiklis eristame. Liialt palju tehnilistesse detailidesse ei süvenenud, pigem on järgnev nimekiri nii meie kui meie jälgijate tunnetuslik valik.

Kui soovid veel täpsemalt teada, millele võiks veekeetja ostmisel veel tähelepanu pöörata, siis soovitame lugeda lühikest artiklit “Parim veekeetja – kuidas valida?”.

Elektrilised ilusad veekeetjad

Alustame kõigile tuttavatest nö tavalistest veekeetjatest, mis toimivad elektri jõul ja mida leidub pea kõigis kauplustes. Meie keskendume siin pigem aga nendele mudelitele, mida igast poest leida ei pruugi ja mille peamiseks omaduseks on esteetika. Selles kategoorias olid meie jälgijate kindlateks lemmikuteks kolm järgnevat brändi: Smeg, KitchenAid ja Alessi.

Smeg ja KitchenAid veekeetjad

Smeg (“technology with style”) on teadatuntud stiilile keskendunud kodumasinate ja köögitehnika bränd. Samamoodi nagu seda on KitchenAid. Mõlema nende tooteid iseloomustab retrohõngulisus ja erivärvilisus. Samuti on nii Smegi veekeetjad kui KitcenAid veekeetjad saadaval nii tavalise kui reguleeritava temperatuuriga versioonid. Kindel valik, kui otsida midagi silmapaistvat, aga samas ka usaldusväärset!

Hinnavahemik u 110-250 eurot.
Eestis kogu valik leitav ja võrreldav Kaup24 e-poes.

Alessi veekeetjad

Alessi tooted ühendavad endas kõrge kvaliteedi, kogemuse ja ainulaadse kunstilise disaini. Alessi köögitehnika jäi meile ka endale kohe alguses silma, eriti just nende Alessi Plisse must ja valge seeria. Temperatuuri neil muuta ei saa, aga ilu pakuvad küll täie raha eest. Ainukene miinus ehk võib-olla see, et need on tehtud plastikust.

Hinnavahemik u 80-100 eurot.
Eestis valik saadaval Kaubamajas ja Stockmannis.

Eva Solo veekeetjad

Eva Solo oli võrreldes eelmistega esimene, kelle brändinime vähemalt meie varem kuulnud ei olnud. Lühidalt öeldes tegemist põhjamaise ettevõttega, kes loob samuti eksklusiivseid sisustus- ja köögitarbeid. Eva Solo veekeetjate puhul jäid silma nende äärmiselt stiilipuhtad ja minimalistlikud Rise ning Nordic sarjad.

Hind u 100 eurot.
Eestis valik saadaval Kaubamaja, Boozt ja Lartusi kodulehel.

Teised silma jäänud veekeetjad

Brändide osas enam ühtegi eraldi välja tuua ei saa, aga nii meile endile kui ka meie jälgijatele veel silma jäänud mudelid-brändid on järgnevad, mis on kõik Eestis leitavad Kaup24 e-poest.

  • Fellow Corvo (saadaval nii musta kui valgena, u 180 eurot)
  • Wilfa Svart Pour (stiilipuhas, must ja pika “ninaga”, u 110 eurot)
  • Philips Eco Conscious sari (mahedates toonides ökosari, u 50 eurot) ja
  • Xiaomi Mi (väga ilus ja minimalistlik, saadaval nii tavaline kui reguleeritava temperatuuriga versioon, u 30 eurot).

Veekeedukannud pliidi peal kasutamiseks

Jagame siia veel paljude jälgijate poolt soovitatud varianti – osta tavalise veekeetja asemel veekeedukann, millega saab vett keeta vaid pliidi abiga (ehk nagu keedaks potis vett). Nii on köögikapil koheselt ruumi rohkem ja juhtmeid vähem, rääkimata sellest, et lisaks paneb induktsioonpliidiplaat vee veelgi kiiremini keema kui tavaline veekeetja. Tundub ju nagu ideaalne lahendus?

Esteetika mõttes on siin kategoorias pakutavaid variante kahjuks tunduvalt vähem, sest pliidiplaadi standartne suurus seab juba omad ootused.

Hario veekeedukann

Alustame brändist nimega Hario, mis tegelikult rohkem tuntud suurte kohvisõprade seas, aga tegelikult nende kohvivee valmistamiseks mõeldud kannud sobivad imehästi ka lihtsalt vee keetmiseks. Hario veekeedukannude valikus on kõige silmapaistvamad ilmselt mattmustad Hario V60 Buono ja Hario V60 Fit seeriad. Sobib ka induktsioonplaadile.

Hind u 50-60 eurot.
Eestis on need leitavad tõesti vaid vähestest väikestest poodidest, nt Kohvisemu või Kaffi.ee. 

Fellow veekeedukann

Fellow sari sai juba ka enne mainitud, kuid lisaks Fellow Corvo seeriale on nende valikus ka Fellow Stagg (link YouTube videole), mida toodetakse nii pliidi peal kui elektri toitel keetmiseks. Samuti on seadmel olemas ka sisseehitatud temperatuuriandur. Saadaval nii mattmusta kui mattavalgena, mis mõlemad näevad suurepärased välja.

Kahjuks ei sobi see seeria induktsioonplaadile, vaid ainult keraamilise või gaasipliidi puhul.

Hind u 65-100 eurot.
Eestis valik osaliselt leitav nii Kaup24 kui Kohvisemu e-poest.

Teised silma jäänud veekeedukannud

Ülejäänud veekeedukannud on veidi traditsioonilisema välimusega, aga näiteks Kaup24 e-poes on valik tegelikult mitmekesine ja siia vaid mõned näited:

Kokkuvõte

Nagu iga valdkonnaga, on ka veekeetjate puhul valik tegelikult päris lai ja mitmekesine. Samas valik väheneb, kui inimesel on konkreetne soov saada kindlasti retrohõnguline lahendus (nt Smeg, KitchenAid) või minimalistlik ja kaasaegne lahendus (nt Alessi, Eva Solo või Xiaomi Mi). Ja valik väheneb veelgi, kui elektrilise veekeetja asemel valida hoopis pliidipeal kasutatav veekeedukann (nt erilisemad Fellow Stagg või Hario V60 vs traditsioonilisemad lahendused).

Meile endale meeldib hetkel väga see mõte, kui veekeetjat saaks kasutada induktsioonpliidi peal ja ühegi lisajuhtme pärast muretsema ei peaks… eks siis näha ole, mida päriselt valime. 🙂

Sarnased postitused

Privacy Preference Center